25 Sep 2012

Doa

Assalamualaikum ols  hiihi pepagi ni mata nak share satu doa hapuskan dosa untuk ibubapa kita juga untuk diri kita sendiri insyaallah... Sebenarnya doa ni mata terdengar dalam racangan TANYALAH USTAZ di TV9... Topik yang dibualkan mengenai ibu mertua, ada seorang makcik ni bertanya bagaimanakah nasib menantu yang selalu di caci dan tidak dianggap sebagai menantu tetapi ketika ibu mertuanya sedang sakit dia la yang menjaga ibu mertuanya... Lalu ustaz itu berkata hanya dengan berdoa kepada allah :-

" ALLAHHUMMA FIRLANA WALANA " untuk si ibu...

" ALLAHHUMMA FIRLANA WALAHU  " untuk si bapa...

" ALLAHHUMMA FIRLANA WALAHUM " untuk kedua ibubapa...

Amalkan doa ini sebanyak 1000x insyallah... walaupun doa ini untuk kedua mertua kita tetapi ia juga boleh digunakan untuk kedua ibubapa kita sendiri insyaallah moga allah perkenankan.. Bagi keluarga yang mungkin mengalami masalah penyakit saka,sihir,ilmu hitam doa ini juga boleh di gunakan.. Subhannallah Allah itu maha besar dengan segala doa-doa yang kita amalkan insyallah ALLAH swt akan makbulkan.. Kita sebagai manusia hanya perlu bersabar dengan dugaan yang diberi olehNya..

p/s : peringatan untuk diri sendiri ;))

24 Sep 2012

[ost akasia kau yang terindah] teuku wisnu & shireen sunkar-cinta kita

D I A ?

aku merasakan DIA hilang dari ku...
aku merasakan DIA pergi meninggalkan ku...
aku merasakan DIA menjauh dari pandangan ku...
aku merasakan DIA berubah laku kerana ku...

hati ku kadang kala terusik
mengapa jiwa ku halus sebegini
adakah kerana perubahan pada diri ku sendiri
atau kerana aku mudah tersentuh hati

perasaan ini hadir tanpa ku pinta
makin lama aku mengelak
makin mendekat DIA kepada ku
makin hadir la DIA di dalam hati ku

wahai insan yang ku sayang
apakah perasaan yang ku rasakan ini
kadang kala aku merasakan diri ku tidak di perhatikan
kadang kala aku merasakan diri ku tidak di perlukan

bayangan mu peneman tidur ku
suara mu pengubat rindu ku
telatah mu menggembirakan hati ku
segala mengenai diri mu menjadi kemanisan buat ku

jika burung terlepas dari sangkarnya mana mungkin DIA kembali pulang


 Si gadismata...

S E N T A P

Assalamualaikum ols ehemmmmm ehemmm morningsss aikk belom tido ke ? kenapa ? mengapa ? sebab apa ? HAHA.. Mata sebenarnya da fedup toi buat blog ni abes da adjust macam-macam tak menjadi jugak.. Jadi hasilnya sebegini la gamaknya hodoi toi ! kenyataan pon kan.. Haihh tengokkk keluar sudah keluhan yang tak berapa nak nampak sangat ni lotihhh la camni.. Terima kasih la pada hamba-hamba ALLAH yang sudi menolong mata ni HAHAHAHAHAHA kesian je dorang tak pasai je jadi cikgu tak bergaji.. MALAS nak touch-up lelebih MALAS nak buat cecantik MALAS nak adjust itu ini maka ini la hasilnya amekkkkkkkkk kau ! Okay sentap ! dadai ols

22 Sep 2012

W H Y

Untuk si jejaka yang mungkin tertanya-tanya mengapa wanita selalu marah atau pon mudah marah ? hurmmm mata juga bersependapat dengan post entry kali ini.. should i'm explain ?

click this link ---> /http://www.blogammar.com/kenapa-wanita-suka-marah-marah/

updating !

Assalamualaikum ols hai selamat sore my gengss heee... Takda tujuan cuma tatau nak buat apa ketika ini mata hanya ingin bercerita mengenai apa rutin harian mata selain studiiiiiiii.. Memandangkan cuti semester yang panjang kali ini mata hanya sibukkan diri di rumah dan bersama family sahaja.. Famlily adalah segalanya am i right ? okay kadang-kadang mata sibukkan diri berchatting di laman sosial haha itu juga peneman harian mata.. Lately ni mata jarang keluar jenjalan bersama kawan-kawan sebab terlalu malas dan takda mood sebenarnya.. (Haha korang jangan mogok gan aku tauuuuuukkkkk !) Memandangkan kita baru je habis raya seminggu yang lepas mata nak mintak maaf andai ada kesilapan salah dan silap sepanjang tempoh perkenalan kita selama ini haha maaf la lambat bebenorr wishesnyaa haishhh salam aidilfitri uolsss... Selain bersantai di rumah mata ada juga keluar holidays with family haaaa mata sentiasa keluar dengan family saja lebih selamat bukannn ? mata ada jugak ke negeri timur negeri wakaf che yeh hom saim2 kito la demo nim hahaha.. Dannn untuk pengetahuan anda-anda di luar sana mata juga adalah salah seorang DJ di radio KaryaFM maybe kalau korang yang sedang masok ke blog mata ni sure pasan kan hehe.. Yeah itulah kerja free yang mata suka buat, selain hiburkan pendengar dengan celoteh kita haha ada ke peminat ni aouaouaou malunyerr kita iskkkk dengarkan di www.karyafm.my layannnn... Thanksss pada krew-krew DJ di sana yang sporting abes anda kini family baru mata wahhhhh sangat teruja aisemennn... Seronok je cerita yang happy-happy ada juga cerita sedih yang mata nak kongsikan di mana ayah mata sakit sejak 2,3bulan lepas sampai la sekarang.. Anda di luar sana juga gengsss terima kasih kerana mendoakan kesejahteraan ayah mata dan juga terima kasih kepada yang sudi melawat di hospital kelmarin.. Ayah mata adalah insan yang paling mata sayang dan rapat sekali tanpa beliau mungkin mata hurmmm.... Okay takmo sedih-sedih hopefully everything its allright aminn Thank You ALLAH =)).. Insyaallah mata akan mula jinak-jinak kan diri dengan meluangkan masa disini untuk berkongsi cerita bersama kenalan yang lain upsss to my love i miss you everyday hikhikhik ;)) Wassalam dadai ols =,=